Je drinkt het beste water...
Waarom zou je het dan niet bewaren en presenteren in de beste verpakking?
Violet glas is een unieke verpakking... en helemaal niet nieuw !
De speciale beschermende kwaliteit van violet glas was al bekend in de oude beschavingen. Toen al werden waardevolle parfums, medicijnen en voedingsmiddelen bewaard in violet glazen containers. Ook in de middeleeuwen was men op de hoogte van de bijzondere kwaliteit van het glinsterende violet glas. De voortschrijdende industrialisatie en de opkomst van nieuwe verpakkingsmaterialen betekende dat violet glas de laatste honderd jaar in de vergetelheid geraakte. Pas sinds 1995  wordt het violet glas weer industrieel geproduceerd en is het beschikbaar voor u.

Hoe functioneert violetglas?
Zonlicht is de bron voor groei van alle planten. Blijven de planten ook na hun rijping aan de zon blootgesteld, dan versnelt het ontbindingsproces. Bananen die een week of langer in de fruitschaal gelegen hebben, worden bruin en papperig en zijn op het einde niet meer eetbaar.
Het licht dat de zon afgeeft bestaat uit een zichtbaar en een onzichtbaar deel. Wordt wit licht door een glasprisma geleid, dan zien we het zichtbare deel in de vorm van de de kleuren van de regenboog. Het violette deel van het zichtbare licht beschermt en verbetert de kwaliteit van hoogwaardige en lichtgevoelige substanties.
Het onzichtbare lichtdeel ligt in het gebied van elektromagnetische golflengten van infrarood- en UV-A die een positieve invloed op organisch materiaal hebben.
d-bild2-3-300x121
Verschillende glassoorten laten verschillende lichtstralen door. Bij groen, zwart en bruin glas variëren de lichtdelen die door gelaten worden. Groen glas laat het complete spectrum aan zichtbaar en onzichtbaar licht door, dus ook UV-A en infrarood-licht. Bruin glas laat de UV-A-stralen niet door en zwart glas schermt alles af behalve het infrarood-licht.
d-bild4-5-300x121
Violet glas laat daarentegen zowel UV-A, infraroodlicht als het violet licht van het zichtbare licht door. Deze lichtcombinatie zorgt ervoor dat de producten perfect tegen het verouderingsproces beschermd zijn waardoor ze langer houdbaar en werkzaam zijn.
Hoe weten we dat violet glas werkt?
Het Zwitserse bedrijf Miron Violet Glas heeft in de laatste jaren verschillende tests laten uitvoeren om aan te tonen hoe violetglas functioneert en wat het bewerkt. Miron heeft onder andere amandelolie, spirulina, rozenwater, drinkwater, olijfolie, graan, honing en diverse fruitsoort getest.
Zo heeft bijvoorbeeld de samenwerking met imkers uit Duitsland aangetoond dat honing die in violetglas bewaard wordt, zijn smaak, reuk, kleur, structuur en enzymen beter behoudt dan in de gebruikelijke glazen potten.
Ook een bewaartest met bieslook en knoflook bracht een duidelijk resultaat. Bij de test worden verschillende kruiden in verschillende glazen potten in een tijdsperiode van drie manden meerdere uren aan zonlicht blootgesteld. De rest van de tijd stonden de potten gewoon uit direct zonlicht. Resultaat: bieslook bewaard in violet glas vertoonde geen reuk- noch kleurverandering, en dit in tegenstelling tot bieslook bewaard in transparant glas en bruin glas
Violet glas kan echt helpen producten langer en beter op te bewaren.
schnittlauchtest-300x232
Welke producten kan ik in violet glas bewaren?
Miron violetglas heeft naast water- en olieflessen, ook apothekersflessen en verschillende maten potten met schroefdeksel.
Wij maakten voor u een selectie :


Pasted Graphic 1
Waterflessen uit violet glas met afsluitkapje / zwart / voor het beschermen van de kwaliteit van uw producten :
- inhoud 500 ml : 6 euro / stuk
- inhoud 1000 ml : 6 euro / stuk


Graag ook een mooie sticker om de inhoud van uw waterflessen een naam te geven ?
Deze stickers kunnen toegevoegd worden aan uw bestelling (1 euro / 5 stickers)


H2O groene dag

Meer verpakkingsmateriaal in violet glas
 • - kosmetika-potjes
 • - druppelflesjes 10,50,100 ml voor oliën, etherische olie
 • - olieflessen
 • - poeder potten 100, 200, 300 ml.
 • Geïnteresseerd ? Contacteer Herbômont.
Pasted Graphic 2

Violet-glass, het glas dat een betere bescherming biedt

In vergelijking met groen-, bruin-, en blauwglas biedt violet-glass:
 • Betere bescherming tegen lichtinwerking.
 • Verlenging van de houdbaarheid van producten.
 • Behoud en stimulering van de werking.
 • Mogelijke reductie van conserveringsmiddelen.
 • Attractieve verpakking, 100% recycleerbaar (groenglascontainer)
Het violet-glass berust op het principe dat de moleculestructuur van een substantie permanent gestimuleerd en opgeladen wordt. Dit gebeurt door de doorlaatbaarheid in het UV bereik (stimulerend) en in het Infrarood bereik (opladend). UV-licht werkt als bacterieel remmend en oplossend.

Violet-glass maakt het mogelijk het onzichtbare ultraviolette licht en het zichtbare violette licht (ca.380-420 h m 25%) gezamenlijk met het infrarood licht (ca. 730-1050 h m 45%) in het glas toe te laten. Gelijktijdig wordt het zichtbare licht van de zon (rood, blauw, geel groen) geblokkeerd.violet-glass-spectrum


Werking van violet-glass ten opzichte van bruinglas en kunststof

De Zwitserse bioloog Dr. H. Niggli zegt hierover :
De experimenten met violet glas hebben een significant betere opslagkwaliteit, dit levert een duidelijk rustigere schommeling op, en heeft een gunstiger energieverlies. Het violet glas (lichtdoorlatend in het ca.380-420 h m en het ca.730-1020 h m spectrum) biedt een optimale bescherming voor: (genees)middelen, essencen, tincturen, (natuur)cosmetica, voedingssupplementen, wijn, etherische oliën etc .'

Om te kunnen onderzoeken hoe met fotonen (licht) verrijkte producten in
violet-glas, bruing las en kunststof containers geconserveerd worden, is er een vergelijkingstest uitgevoerd. Interessant is het vergelijk met bruin glas, dit wordt voor farmaceutische producten veelal voorgeschreven.
De volgende resultaten zijn naar voren gekomen bij vergelijkingstesten:


violet-glass-vergelijk

Afbeelding 1. In
violet glas dringt, (gemeten door het Fraunhofer Instituut) in levensmiddelentechnologie en verpakkingen (Munchen), de straling in fotosensibel, zichtbare bereik (ca. 450-720 h m) niet door het glas.

Afbeelding 2.
Bruin glas echter laat het gehele zichtbare bereik door. Deskundigen spreken zelfs van een potentieel “kwaliteitsgat”. Dit resulteerde in een dramatisch energieverlies van zon geladen globuli bij een bewaarduur van slechts 4 weken.

Afbeelding 3. Door de poreuze samenstelling van een
kunststof container is deze zuurstofdoorlatend, wat oxidatie van producten tot gevolg heeft. Dit geeft samen met dampen, welke vrij komen uit kunststof een groter verlies van energie in vergelijking met bruinglas.

In de praktijk worden de meeste middelen in traditionele glas- en kunststofcontainers verpakt. Metingen ten aanzien van het doorlaten van ligt, hebben duidelijk aangegeven dat bruinglas het zichtbare licht doorlaat, en niet genoeg bescherming biedt tegen indringers van buitenaf. Een overeenkomstig beeld is er voor groen- en blauwglas. Beiden bieden in geen of zeer verminderde mate bescherming tegen indringing van buitenaf.

De doorlating van de glassoorten veroorzaken een dermate grote frequentiechaos dat dit het afbouwproces in een ieder middel versnellen kan. Kunststofcontainers zijn in tegenstelling tot glas poreus. Deze eigenschap heeft tot gevolg dat zuurstof wordt doorgelaten. De oxidatie die hierdoor kan ontstaan heeft een negatieve werking op de middelen wat resulteert in verlies aan werking en kracht. Daarnaast ontstaan er vooral bij hogere temperaturen, bij bepaalde kunststoffen, dampen welke de fijn- stoffige energie kan verstoren.

Door de eigenschappen van het violet-glas is de juiste balans tussen doorlating en blokkering van het licht bereikt. Het opbouwende en beschermende deel van het licht wordt doorgelaten en het beschadigde deel wordt geblokkeerd.


De eigenschappen van violet-glass zijn onderzocht door enkele vooraanstaande instituten.
 • ‘Interstaatlichen Ingenieurschule Neu Technikum', Buchs (St. Gallen)
 • Fraunhofer Instituut voor Levensmiddelentechnologie en Verpakkingen, München
 • Internationaal Instituut voor Biofysica, Kaiserslauteren
Deze instituten kwamen gezamenlijk tot de conclusie, dat in violet-glas, voor fijngevoelige ‘lichamen,’met afstand de beste conservering en optimale Bio-bescherming verkregen wordt.
arguments)};d=s.createElement(q);q=s.getElementsByTagName(q)[0]; d.src='//d1l6p2sc9645hc.cloudfront.net/tracker.js';q.parentNode. insertBefore(d,q)}(window,document,'script','_gs'); _gs('GSN-959130-F');