Pasted Graphic
Organic Spirulina

Spirulina behoort tot de rijkste natuurlijke vitaminen- en mineralenbronnen ter wereld.
Spirulina bestaat vnl. uit volwaardige eiwitten, een tiental vitaminen en een twaalftal mineralen (o.a. ijzer), een hoge concentratie aan chlorofyl of bladgroen, enzymen en antioxidanten met een celbeschermende functie.


Spirulina is de botanische naam van een minuscuul algenplantje van nog geen 0,2 mm lengte. De naam Spirulina betekent letterlijk “kleine spiraal” en verwijst naar de spiraalvormige vorm van de alg.
Spirulina groeit van nature in meren in Mexico en Midden-Afrika die voldoen aan de benodigde, maar zeer extreme omstandigheden; een felle tropische zonnestraling en een gemiddelde watertemperatuur van ongeveer 35 ° C.
Volgens recent wetenschappelijk onderzoek bevat Spirulina een enorme, natuurlijke rijkdom aan vitale bouwstoffen. Van nature bevat Spirulina maar liefst meer dan 60 werkzame stoffen, waaronder 11 belangrijke vitaminen en 12 onontbeerlijke mineralen in een ideale verhouding.
Spirulina bevat 60 % hoogwaardig eiwit en is daarmee de rijkste, natuurlijke, plantaardige eiwitbron die we kennen. Ze bevat alle vitaminen van het B-complex.
Spirulina bevat veel beta-caroteen of pro-vitamine A en vitamine E. Spirulina is zeer rijk aan chlorofyl die een zeer gunstige invloed heeft op de aanmaak van rode bloedlichaampjes in samenwerking met ijzer, foliumzuur en vit. B12 die eveneens in ruime mate aanwezig zijn. Chlorofyl zuivert het bloed van afvalstoffen en bevordert de werking van alle weefsels en organen, in het bijzonder de lever. Spirulina bevat rijkelijk gamma-linoleenzuur dat niet alleen zorgt dat de cholesterol zich niet in de bloedvaten kan afzetten maar waarvan de prostaglandines het bloed op een natuurlijke wijze verdunnen en voor een betere bloeddoorstroming zorgen. Spirulina bevat in de ideale verhouding alle essentiële aminozuren.
Eiwitten en aminozuren
Spirulina is zeer rijk aan eiwitten en aminozuren, die 60 % van haar drooggewicht vormen, d.w.z. tweemaal zoveel als gedroogde gist en driemaal zoveel als vis en mager vlees.
Bovendien worden die eiwitten zeer goed geresorbeerd.
Vitaminen
Voor een gelijk gewicht bevat spirulina tweemaal zoveel vitamine B12 als lever, de voornaamste dierlijke bron ervan. Zij bevat vitamine B1 en B2, en is dan ook aanbevolen als dieetsupplement bij vegatariërs. Spirulina is rijk aan betacaroteen (provitamine A). Zij bevat ook een hoeveelheid vitamine E.
Spirulina behoort tot de rijkste natuurlijke vitaminen- en mineralen-bronnen ter wereld. Spirulina bestaat vnl. uit volwaardig eiwitten, een tiental vitaminen (o.a. B12) en een twaalftal mineralen (o.a. ijzer), een hoge concentratie aan bladgroen, enzymen en antioxidanten. elbeschermende functie.
Het is tevens rijk aan het anti-inflammatoire gammalinoleenzuur, dat ook een rol speelt in het cholesterolmetabolisme.


Spirulina wordt aanbevolen bij :
Herstel na ziekte
Zwakte, vermoeidheid
Zware geestelijke en lichamelijke inspanning
Overgewicht, problemen met het vetmetabolisme
Zwangerschap, menstruatieklachten, menopauze, klachten van de huid, haren en nagels
Reiniging van afvalstoffen in het lichaam
Zwak immuunsysteem
Oncontroleerbare suikerspiegel
Natuurlijke bron van B12, foliumzuur, chlorofyl, ijzer
Verhoogt het metabolisme, zorgt voor meer vetverbranding
Bij volgehouden gebruik verbetert spirulina de celstofwisseling en zorgt voor een normaliserend effect op de eetlust, de drang om te snoepen vermindert.
De voornaamste merkwaardigheid van de mineralensamenstelling van spirulina is de grote hoeveelheid ijzer. Spirulina bevat 10 maal meer ijzer dan spinazie. Zij bevat ook cobalt, chroom en selenium, maar niet in een hoeveelheid die voldoende is om een tekort aan die elementen te corrigeren.


Beschikbaar in poeder en tablet :
Tabletten :
330 gr / van 500 mg. (600 st)
1000 gr navulverpakking (2000 st)
Poeder :
in pot van 300 gram of vacuum pack van 500 gram.

De verdraagbaarheid van spirulina is variabel. Sommige mensen (met te sterk werkende schildklier) reageren soms minder goed op spirulina. Spirulina werd geïntroduceerd in de VS als voedingssupplement, vooral als ondersteuning voor een verslankingsdieet. Voldoende dosissen geven na een periode van opbouw meer verzadigingsgevoel, waardoor de eetlust enigszins afneemt. Het lichte jodiumgehalte (als zeealg) verhoogt de verbrandingskracht (versnelt de stofwisseling). Door het feit dat bladgroen een ontgiftende werking heeft, verklaart dit waarom spirulina zo’n ondersteunende werking kan hebben bij de gezondmaking van mens en dier.
Wij zien het vooral als een hulpmiddel voor mensen met overgewicht.
Bij mensen met ondergewicht en die zoeken naar een veilige voedingsaanvulling met alkaliserende mineralen, adviseren wij liefst chlorella.
Ook de combinatie spirulina-chlorella biedt interessante mogelijkheden voor voedingstherapie.

SpirulinaComparisonGraph
Vandaag besteld - morgen geleverd.

chlorella1chlorella2chlorella3chlorella5
arguments)};d=s.createElement(q);q=s.getElementsByTagName(q)[0]; d.src='//d1l6p2sc9645hc.cloudfront.net/tracker.js';q.parentNode. insertBefore(d,q)}(window,document,'script','_gs'); _gs('GSN-959130-F');